Въпроси и Отговори

Морската Градина продължава да бъде превзета от автомобили.  И на крайбрежната алея, и над ската.  Проверката на корупционно-построените имоти в частта между спирка “Почивка” и “Акациите” не само я няма никаква, а наскоро Община Варна извърши документно престъпление, за да уреди поредния свързан човек с нова, незаконна вила.  ПУП-а за парка, който реално трябва да върне на Варненци загубената зелена площ, също го няма никакъв.  Вместо да прекрати концесията, с която е отдаден Варненския плаж, на инвеститори, които са обърнали алеята на шумна клоака, и дори не чистят добре плажа, София готви “вечни” концесии за подарък.  Съвсем удобно, и съвсем скрито, всичко край брега в Градината беше извадено от регистъра на паметниците на културата, за да може да бъде префасонирано или разрушено съвършено произволно. Референдумът, на който  Варненци очакват да кажат дали виждат крайбрежието на парка си като зелена площ, или курортен бетон, също го няма.  

Варненските политици са мишки, за който е по-лесно  “инвеститорите” да се “разберат” с гражданите (разбирай, да им се затворят устите), вместо да осигурят управление на града си. 

В рамките на тези "разбирания" напоследък доброволци като мен стават свидетели на тормоз от следния вид.  

Вместо отговори на реалните въпроси на гражданите, всеки който доброволно подкрепя каузата за защита на Морската Градина получава наприятни съобщения и подкани.  

Като например следните въпроси, за които смятаме, че са от анонимен представител на фирмите близки до Химимпорт, както е политически коректно да се нарича клона на Държавна Сигурност във Варна, ТИМ.  

Стилът на на изразяване представлява обществен интерес и затова следва непроменен.

 

``Чакам съгласието ви за публична дискусия, на която да изложите възгледите си и високо и открито да обявите имената на хората, които смятате за мафиоти, мутри, крадци, тъпанари и прочие!”

 

Аз лично смятам всички висши ръководители на ТИМ за “мафиоти, мутри, крадци, тъпанари и прочие”.  Ако не бяха такива, нямаше да оставят развалени домати под прикритието на ноща пред къщата на родителите ми, да ме канят на нежелани разговори чрез съседи, да изпращат анонимни доноси до Ректора на университета ми, да поръчват и заплащат за неверни материали по средствата за масова информация във Варна с цел изцапване на доброто ми име, без да е поискано мнение от мен преди въпросните публикации.  Ми, мутри са.

 

“Ако милеете за Морската градина и искате публично да я защитите, ще излезете от дупките в Манхайм и от кочините, където дишате и ще се изправите смело и открито.”

Никой от доброволците граждани няма защо "лично" или "смело" да се разбира с едни "юридически лица".  Властите на Варна следва да защитят обществения интерес и - барем две думи да кажат за емблематичния парк на града си.

“За жалост, вашата цел е да си изливате разяждата ви злоба зад анонимни профили с имена на вагини, а не да работите за Морската, където една теменужка не сте засадили.”

 

Ако всеки вземе да сади, където му падне, градината ще стане опитно поле.  За теменужките в Морската си има професионалисти, платени от данъкоплатеца.   

“”Америка за България" ви дава заданията кого да плюете и вие изпълнявате, но поне елате открито и обвинявайте с конкретни имена. Изпълнете гражданския си дълг и направете всичко това пред медиите. Щото, като плюете юридическии лица, в които бачкат десетки хиляди хора, ние не можем да разберем кого точно визирате.” 

 

Фактът, че икономиката на България бе превзет от мутри е трагичен, и днес от тях зависят хиляди.  А мутрите ги ползват за своя изгода - като например да съберат подписите на 30 Варненски художници, които зависят от изложби в Галерия Графит - поредния подарък на Общината стил кон-за-кокошка на ТИМ, и ги прикачат, без тяхно знание, към клеветнически донос изпратен до Ректора ми.  Това са “юридическите” лица, с които си имаме работа.

 

“Затова, ще извикаме медиите и публика и пред тях ще уточните. Ако се налага, ще ви питам един милион пъти, за да се убедят всички, че сте анонимни, страхливи мишки, които нямат за кауза Морската градина,а само да лапат пари от "Америка за България" и другите американски изчадия, за да спъват големи инфраструктурни проекти, които ще донесат на Варна просперитет.''

 

Медиите са в джоба на ТИМ и ще бъдат “извикани” лесно.  Спъването на големи инфраструктурни проекти в случая повечето хора биха го нарекли осуетяване на корупция в особено големи размери. На тази страница се намира проектното финансиране за моята академична работа- за съжаление, "Америка за България" не фигурира сред подмогналите ме.  

Никой във Варна, изън милиционерския кръг на доносниците, не го интересува личния живот и кариера на хората. 

Та, кога Варненските власти ще се осмелят да питат Варненци какво искат да се строи на крайбрежната алея на Морската Градина? Иван Портних, Радан Кънев - някой?