Гражданска Награда за журналистика "Бивол"

Аз, долуподписаната или долуподписаната, се включвам в учредяването на гражданска награда за доблестна журналистика "Бивол".  

Предприемам това действие, след като прочетох този материал: 

"От фабриката за нелегални цигари на Борисов в Крайморие до новия сарай на Доган в Росенец: По стъпките на “опраскания” преход"

https://bivol.bg/velikdenska-ekskurzia.html

, и разбрах, че тези, които опраскаха прехода, са отказали журналистически приз за разследваща журналистика на екипа на "Бивола".  

Учредявам тази награда, защото не искам опраскващите да са тези, които раздават наградите, определят какво е качествено в България, и не искам те да диктуват дневния ред.

За опраскващите и тяхната награда перифразираме Летящата Коцила Ерато, която каза така във фейсбук: "Колкото до (бел. ред. ОНАЗИ НАГРАДА), може да си (бел. ред. Я) заврете в г***, ... заедно с Гоце и всички останали ченгета и продажници ... и изобщо, е**** си майката."

Учредявам наградата, защото не искам опраскана държава, предвождана от недоразумение, и преотдадено изцяло, "море и сини планини", на концесия на милиционерски чичковци и лелки.  

Искам върховенство на закона, и представителна демокрация.   Искам и морето, и планините.  Искам аз да определям дневния ред, стойностите и постиженията.

Моята подкрепа се изразява с подписването на тази декларация-петиция, и с дарение, което правя, използвайки информация от сайта на "Биволъ":

https://shop.bivol.bg/produkt/%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F...

Разбирам, че скърцането в интернет няма да смути чичковците и лелките, и че в представителната демокрация гражданите променят нещата с конкретни действия и инициативи, като тази тук. 

Помагам на други да станат съучредители, като ползвам модерните начини за споделяне на тази петиция.  Каня ги да подкрепят "Бивола", и посланието на Коцила Ерато.

Може и да не ги познаваме, обаче адски се гордеем с хора, като тях, и с Българията, която те представляват.

Всеки, записал името си и направил дарение, се смята за съучредител на Гражданската Награда за журналистическо разследване "Бивол".

Благодаря за тази възможност да участвам в реални процеси на политическа промяна като засегнат гражданин.