Комуникация на партиите избори 2021

Графиката показва всички споменавания на "българ*" в двата месеца постове на Фейсбук по партия.  ИТН нямат подходяща онлайн комуникация и не участват долу (имат видео материали, които са по-трудни за анализ и сравнение).  ВМРО и ДБ водят в "националното" послание - БСП се включва силно по-късно.  Да, говори се по различен начин, но си остава вид апел към националната идентичност.  Споменавания на името на коалицията "Демократична България" са изключени от бройката.  Въпросът е, това ли е нишата на ДБ? Лидерите и симпатизаните ще си преценят. Част от разликите - ВМРО споменава македон* 77 пъти - ДемБГ, 3.  ДемБГ говори доста за "българите в чужбина", по отношение на право на глас и достъп до секция.

Търсене на конспиративни думи - проверка за колко пъти общо думите за ден съдържат: подмян*,маск*,скрит*,мимикр*,кукл*,кулис*,контролиран*,зависимост*, както и съчетанията дълб(ока) +държ(ава), дълг(а)+рък(а); както и търсене на точно съответсвие със: сарая,сарай,КОЙ

Отделно, ДемБГ говорят най-много за корупция, и споменаването на конспиративен термин се асоциира със споменаването на думата корупция - тоест, говоренето за конспирации е вързано с говоренето за корупция.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Комуникацията с думи на ден във ФБ е най-интензивна за ДемБГ и ВМРО - най-малко за новия играч Изправи Се.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Изследването е на Мария Попова (Магил, Монреал) и Николай Маринов (Хюстън) - скоро още

Връзка към данните през гугъл шийт